Nieuw boek: Qumran en de Bijbel

Vandaag kreeg ik een boek in handen dat voor de lezers van dit blog wellicht interessant is: Qumran en de Bijbel. Over ontstaan, overlevering en vertaling van de Bijbel onder redactie van Matthijs de Jong en Jaap van Dorp. Dit boek is een uitwerking en uitbreiding van een themanummer van het tijdschriit Met Andere Woorden over hetzelfde onderwerp.

Het bevat bijdragen van Matthijs de Jong (inleiding; Jeremia in Qumran), Alex Cannegieter (nederzetting Khirbet Qumran), Jürgen Zangenberg (archeologie van Qumran), Mladen Popović (betekenis en achtergrond Dode Zeerollen), Arie van der Kooij (Qumran en Bijbelvertalen), Michaël van der Meer (1 Samuël in Qumran), Bärry Hartog (Bijbelcommentaren in Qumran), Rieuwerd Buitenwerf (relatie met Nieuwe Testament).

Dit boek een prachtige handreiking naar het grote publiek (althans voor mensen die geïnteresseerd zijn in de ontstaansgeschiedenis en cultuur van de Bijbel) door wetenschappers die op een laagdrempelige manier een fascinerend onderwerp ontsluiten en daarbij de nieuwste inzichten meenemen.

Advertenties

Geef een reactie (alleen onder echte naam)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.